Allpresan - Fotvård

Allpresan

Allpresan® Krämskum för torr och mycket torr hud.

Allpresan® finns i flera varianter:

• Allpresan® 2 för torr hud innehåller 5% karbamid
• Allpresan® 3 för mycket torr hud innehåller 10% karbamid
• Allpresan diabetic basic innehåller 5 % karbamid samt Pentavitin och Panthenol.
• Allpresan diabetic intensive innehåller 10 % karbamid samt Pentavitin och Panthenol.

Allpresan diabetic – speciellt för diabetiker: Diabetes innebär ofta torr och känslig hud – och hudens funktion som skyddande barriär försämras. Fötterna är speciellt utsatta och kräver daglig vård för att förebygga problem. Allpresan diabetic är är utvecklat i samarbete med diabetesläkare, hudläkare och fotterapeuter för att vårda och skydda huden på fötterna vid de speciella förutsättningar som gäller vid diabetes. Innehåller karbamid och extra fuktgivande ämnen för att stärka hudbarriären. Allpresan diabetic är en medicinteknisk produkt, klass II A. Produkten används vid torr/känslig hud samt vid mycket torr/fnasig hud.

Användning: Smörj in fötterna 1-2 ggr dagligen eller enligt ordination. Produkten är lätt att smörja in och kladdar inte – skor och strumpor kan tas på direkt. Läs noga igenom bipacksedeln i förpackningen.

Testad:
Allpresan® har testats på svenska sjukhus, framförallt som fotkräm för diabetiker med torr och mycket torr hud. Testerna visar att huden blir mjuk och smidig och att hudsprickor och förhårdnader minskar samt att patienterna tycker att Allpresan® är behaglig och lätt att använda, och uppskattar att Allpresan® inte kladdar. Den stora fördelen vid användning av Allpresan®, är att krämskummet bildar ett tvådimensionellt nät på huden. Detta innebär att hudens barriärfunktion förstärks utan att hudporerna täpps till. Det uppstår ingen värmekänsla, och hudens naturliga funktioner som att andas och att avsöndra svett påverkas inte.

Den innovativa appliceringsformen som krämskummet innebär, gör att den fuktighetsgivande komponenten karbamid blir speciellt effektiv och dessutom mycket lätt att applicera. Det luftiga och lätta krämskummet är mycket behagligt. Att smörja in huden blir enkelt och bekvämt.

Ingen parfym eller konserveringsmedel:
Allpresan® innehåller inte doft-, färg- eller konserveringsämnen och därigenom blir risken liten för uppkomst av överkänslighet och allergier, även vid långvarig användning.

Innnehåller Karbamid som är en fuktighetsgivare med många betydelsefulla egenskaper och användes i stor omfattning vid mjukgörande behandling vid torr hud i samband med olika sjukdomar som påverkar hudens tillstånd, som till exempel diabetes, psoriasis, mm. När huden blir torr och sprucken ökar risken för skador på hudbarriären. Karbamid är speciellt viktig för huden, då den binder fukt och på detta sätt håller huden mjuk och smidig. Karbamid är en naturlig fuktighetsgivare (NMF Natural Moisturizing Factors), som gör att en intakt fuktighetsnivå bibehålles i huden.