FRIO kylfodral - för insulin, adrenalin och ögondroppar

Frio

– det bästa hjälpmedlet för en trygg och bekväm förvaring av värmekänsliga mediciner.

  • Håller Insulin, Adrenalin och Ögondroppar svalt i varm miljö
  • Snygg Design – Lätt och kompakt
  • Fungerar utan kylskåp
  • Kan laddas om, är tillförlitlig och håller länge
  • Aktiveras med ENBART VATTEN

FRIO KYLFODRAL BRUKSANVISNING

FRIO® har en effektiv och prisvärd lösning på problemet med att hålla insulin, adrenalin, teststickor, blodsockermätare mm under 30 grader C utan hjälp av kylskåp.
Fodralen har idag sålts i mer än 1.000.000 exemplar över hela världen och hjälper många med diabetes att njuta av tillvaron såväl på semestern som i det dagliga livet.

Effektivt:
FRIO® kylfodral håller medicinen sval i upp till 45 timmar (mer än 5 gånger längre än med kylblock) även i en konstant omgivningstemperatur av runt 40 grader C! Ha alltid ett fodral hemma och låt det bli en naturlig del i ditt resebagage – inga fler klumpiga, ohanterliga kylblock eller termosflaskor! Du kommer att undra hur du tidigare kunde klara dig utan!

Lätt att använda:
Funktionen är enkel. För att aktivera fodralet lägger man det i kallt vatten under 5-15 min. (beroende på fodralets storlek). Kristallerna, som finns inuti fodralet, expanderar, upp till 500 gånger sin egen volym, och bildar en gel. Torka av fodralet lätt med en handduk (vrid ej) och det är klart att använda! Det kommer nu att hålla insulinet svalt i flera dygn. Kylprocessen arbetar enligt avdunstningsprincipen.

Utmärkande egenskaper:
Trots att fodralet aktiverats med vatten lämnar det, efter en lätt avtorkning med handduk, ingen väta från sig. Ytterpåsen i Cambrelle™, som medföljer varje kylfodral, ökar kyleffekten samt gör att det enkelt kan bäras i fickan, väskan eller handbagaget.
Fodralen kan användas många gånger under flera års tid. Vi rekommenderar maximalt tre veckors användning i taget eftersom det annars kan vara risk för mögel och utmattning av den kylande effekten vilket gör att fodralets livslängd förkortas avsevärt.

Passar de flesta pennor och pumpar:
Det finns många storlekar på fodralen så att du kan finna just den eller de som passar dina behov.

Teststickor och Blodsockermätare:
Tänk på att de flesta teststickor och blodsockermätare slutar att fungera vid temperaturer över 30 grader C! Fodralen  X-Large och Injector rymmer de flesta mätare och testickor. Vi har även kylfodral till enbart teststickor, t.ex. Duo och Large.

Andra Användningsområden:
FRIO® kylfodral kan med fördel också användas till andra mediciner (ögondroppar, tillväxthormon, adrenalin m.m.) som är känsliga för värme och ska förvaras i max. 25-30 grader C. Läs noga i Fass eller på förpackningen om hur just din medicin skall förvaras.

Testade:
FRIO® kylfodral har blivit testade och godkända av FDA för försäljning i USA. Även British Medical Devices Evaluation Unit har testat och godkänt enligt Brittisk säkerhetsstandard.

FRIO® Kylfodral är unika:
Alla produkterna omfattas av FRIO´s unika världspatenterade teknik och kan endast erhållas från FRIO UK Ltd., Totally Cool Ltd. eller dess licensierade återförsäljare.